Rejowal's Cattery

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Algemeen

Onze Poezen > Zazou

Zazou is een verhaal apart.
op 13 april 2011 geboren in een nest van 4 is zij met Ed meegegaan naar haar nieuw thuis.
Naar hetzelfde adres is later ook Sparrow uit het 2011-nest van Glossy gegaan.
Wegens omstandigheden kregen wij 2 jaar later de vraag om herplaatsing van die twee.
De zeer dominante Sparrow konden wij bij een bevriende cattery onderbrengen, die al vlug een leuk niew thuis hebben gevonden.
Zazou is door de verandering zeer schuw geworden. Zij verstopte zich op de zolderkamer, en pas als zij zeker was dat er niemand meer in de buurt was, kwam zij weer eruit.
Dit konden wij via de webcam in de gaten houden. Alle pogingen om haar met voedsel, snoepjes of speelgoed naar ons toe te laten komen mislukten.
Toen kwam het moment dat zij krols werd. Zij liet zich wel horen en wat meer zien, maar aanraken of opvatten was er echt niet bij.
Heel toevallig kregen wij van die bevriende cattery te horen dat haar woning een renovatiebeurt moest ondergaan en haar kater ergens opgevangen moest worden.
Dat kwam voor beide kanten goed uit. Wij mochten de kater een paar dagen bij ons opvangen, en misschien lukte het hem om Zazou wat meer vertrouwen te geven.
Wonder boven wonder veranderde zij langzaam en liet ze zich meer zien, af en toe zelf even kopje geven of zich laten aaien. Twee weken voordat zij moest gaan bevallen was het dan zover, zij liet zich aaien en opvatten. De bevalling verliep met hindernissen, zij wilde de kittens steeds onder het bed verstoppen. Hierop inspelend haalden wij het matras van het bed, een paar latten uit de bodem, haar kraambed onder het bed .... dat bleek de oplossing. Vanaf dat moment liet zij ons toe om haar en de kittens te verzorgen. Nog steeds is zij vriendelijk en aanhalig, houd zich alleen nog een beetje buiten de groep andere poezen. Inmiddels hebben wij een eigen kater, Davinci.
Tot ieders verbazing ontwijkt ze die niet, wat dan ook heel snel een tweede nest als resultaat had. Wij zullen haar vanaf nu dus goed in de gaten moeten houden.
Dit nest brengt Zazou nu groot in de huiskamer, laat zich en de kleintjes lekker verwennen en krijgt alle aandacht die wij haar kunnen geven.

 
 
6-5-2014
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu