Rejowal's Cattery

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nest Sissy

Onze Kittens

Nest Sissy
geboren 22 april 2014

De zwangerschap verliep zonder problemen.
Twee dagen eerder was kleindochter FarahDiba al bevallen.
Hierbij heeft Sissy mogen helpen en dat deed zij uit eigen beweging en vol overgave.
Wij vonden deze zorg voor elkaar al uitzonderlijk mooi.
Maar wat ons nog meer deed verbazen gebeurde nu.
Op de dag van de blijde gebeurtenis hadden wij op dezelfde kamer ook de plaatsen ingericht waar zij kon bevallen. Maar dat was helemaal niet Sissy's bedoeling. Ze naam haar intrek bij het nestje van FarahDiba en legde er gewoon 5 mooie kleintjes bij. FarahDiba vond dit heel gewoon, zij had immers nog geen ervaring met de 'normale' gang van zaken, hielp zelf mee door de kleintjes schoon te maken en warmte te geven. Sissy kon deze hulp wel waarderen, en de eerste nacht sliepen zij dan ook met twee moeders en tien kittens in dezelfde mand.
De volgende dag vond Sissy het wel genoeg geweest en haalde haar kleintjes uit het ene mandje om ze te herhuisvesten. FarahDiba was het er niet mee eens, tenslotte had zij toch tien kindjes, dacht ze. Om latere problemen en ruzies te voorkomen moesten wij die twee dus scheiden. Om de juiste opsplitsing te maken was nog even ingewikkeld. Bij de meeste kittens wisten wij wel wie bij wie hoorde, bij twijfel plaatsten wij de kitten tussen de twee moeders. Nadat ze dan herhaaldelijk naar dezelfde moeder waren gegaan om te drinken, wisten wij de juiste combinaties.
De twee moeders zijn het ermee eens, ieder vertroeteld haar eigen kindjes nu apart.
Als de kittens iets groter worden mogen zij weer bijelkaar spelen, dan kunnen wij ze met gekleurde bandjes onderscheiden.

klik voor meer foto's

klik voor meer foto's


6-5-2014
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu